Alipašina 49, 71 000, Sarajevo - BiH

Team Member (Demo)

EMERSON ANDERSON
CARDIOLOGIST
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia.
SPORTICUS
ISKUSAN PROFESIONALAN TIM
Naš tim čine stručnjaci spremani da u svakom trenutku svojim znanjem, iskustvom, stpljenjem i ljubaznošću brine o Vašem zdravlju!
Buljugić Edin
mr.sci.Spec.fizikalne med. i rehabilitacije

Doktor Edin Buljugić se više od 25 godina uspješno bavi fizikalnom medicinom i rehabilitacijom, kao i sportskom medicinom počevši kao fizioterapeut u sportskim klubovima u Tuzli.

Danas je zvanični ljekar muške rukometne i Davis cup teniske reprezentacije i pridruženi član medicinskog tima košarkaške reprezentacije BiH.

Prevencija i rehabilitacija sportskih povreda su oblasti za koju se usko specijalizirao.
Neki od vrhunskih BH sportaša kao što su Damir Džumhur, Mirza Bašić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Senjamin i Benjamin Burić, Džanan Musa i Adin Vrabac su se liječili u Centru za prevenciju i rehabilitaciju Sporticus, čiji vlasnik i osnivač je dr.Buljugić.

Također, zadnjih desetak godina aktivno radi na prevenciji i rehabilitaciji različitih bolnih stanja kao što su bolni sindrom vrata i donjih leđa, bolni sindrom ramena, prevencija i terapija razvojnih deformiteta, kao što su skolioza, kifoza, ravna stopala i sl.

Pravilan rast i razvoj djece za dr.Buljugića predstavlja posebno polje interesovanja smatrajući da uspješnost razvoja leži u kontrolisanoj fizičkoj ili sportskoj aktivnosti. Stoga je u ovoj oblasti kreator mnogih projekata u BiH. Idejni je tvorac protokola koji koristi Kompjutersku posturalnu analizu, Mobee fit/dinamsku kopjutersku analizu obima pokretljivosti dijelova tijela, Pedobarografiju/kompjutersku analizu statusa oslonca i dinamičkih funkcionalnih testova tzv “B protokola.

Tokom svoje karijere dr.Buljugić je napisao više stručnih radova iz oblasti fizijatrije, medicine sporta i biomehanike, te je koautor knjige Kako spriječiti, kako liječiti osteoporozu, koja je objavljena 2008.godine.
Istovremeno je i suosnivač Udruženja ljekara u sportu BiH pri Evropskom udruženju ljekara sporta (EFSMA).

Magistrirao je iz oblasti Biomehanika vratne kralježnice na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj 2015.godine.

Aktivni je učesnik seminara i radionica u BiH i van nje iz ove oblasti na kojem rado dijeli svoja iskustva i savjete vezane za prevenciju i rehabilitaciju sportskih povreda, probleme kralježnice i za unapređenje psihomotoričkih sposobnosti kod djece i odraslih.

Sportski ljekar

Email: sport.dr.buljugic@gmail.com 

Mob:

Tel: +387 33 202 502

CONTACT DETAILS

Adress:
Suite 27, Medical Centre, The Sunshine Coast Private Hospital, QLD 4556

Phone:
+1-23-345-6789

E-mail:
myemail@yourdomain.com

WORKING HOURS

Monday – Thursday

8:00 am – 22:00 pm

Friday

8:00 am – 22:00 pm

Saturday

8:00 am – 18:00 pm

Sunday

8:00 am – 16:00 pm

BOOK AN APPOINTMENT

  Other Doctors

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex.

  14 (Demo)
  10 (Demo)
  Privacy Preferences
  When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.