Dobrodošli na stranicu Sporticus Medicinski Centar

Telefon Sarajevo

+387 33 202 502

Telefon Tuzla

+387 35 299 019

Buljugic Edin

Spec.fizikalne medicine i rehabilitacije
ONLINE REZERVACIJA
Pon – Pet
10:00 – 13:30 15:00 – 19:00h
Subota
09:00 – 11:30h
Pauza
13:30-15:00
O Meni

Doktor Edin Buljugić se više od 25 godina uspješno bavi fizikalnom medicinom i rehabilitacijom, kao i sportskom medicinom počevši kao fizioterapeut u sportskim klubovima u Tuzli.

Danas je zvanični ljekar muške rukometne i Davis cup teniske reprezentacije i pridruženi član medicinskog tima košarkaške reprezentacije BiH.

Prevencija i rehabilitacija sportskih povreda su oblasti za koju se usko specijalizirao.
Neki od vrhunskih BH sportaša kao što su Damir Džumhur, Mirza Bašić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Senjamin i Benjamin Burić, Džanan Musa i Adin Vrabac su se liječili u Centru za prevenciju i rehabilitaciju Sporticus, čiji vlasnik i osnivač je dr.Buljugić.

Također, zadnjih desetak godina aktivno radi na prevenciji i rehabilitaciji različitih bolnih stanja kao što su bolni sindrom vrata i donjih leđa, bolni sindrom ramena, prevencija i terapija razvojnih deformiteta, kao što su skolioza, kifoza, ravna stopala i sl.

Pravilan rast i razvoj djece za dr.Buljugića predstavlja posebno polje interesovanja smatrajući da uspješnost razvoja leži u kontrolisanoj fizičkoj ili sportskoj aktivnosti. Stoga je u ovoj oblasti kreator mnogih projekata u BiH. Idejni je tvorac protokola koji koristi Kompjutersku posturalnu analizu, Mobee fit/dinamsku kopjutersku analizu obima pokretljivosti dijelova tijela, Pedobarografiju/kompjutersku analizu statusa oslonca i dinamičkih funkcionalnih testova tzv “B protokola.

Tokom svoje karijere dr.Buljugić je napisao više stručnih radova iz oblasti fizijatrije, medicine sporta i biomehanike, te je koautor knjige Kako spriječiti, kako liječiti osteoporozu, koja je objavljena 2008.godine.

Istovremeno je i suosnivač Udruženja ljekara u sportu BiH pri Evropskom udruženju ljekara sporta (EFSMA).

Magistrirao je iz oblasti Biomehanika vratne kralježnice na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj 2015.godine.

Aktivni je učesnik seminara i radionica u BiH i van nje iz ove oblasti na kojem rado dijeli svoja iskustva i savjete vezane za prevenciju i rehabilitaciju sportskih povreda, probleme kralježnice i za unapređenje psihomotoričkih sposobnosti kod djece i odraslih.

EnglishBosnia