Dobrodošli na stranicu Sporticus Medicinski Centar

Telefon Sarajevo

+387 33 202 502

Telefon Tuzla

+387 35 299 019

Emir Buljugic

Prof. Sporta i tjelesnog odgoja / kineziolog , Fizioterapeutski tehničar i kondicijski rehabilitacijski trener
ONLINE REZERVACIJA
Monday - Friday
8:00 - 16:00
Saturday
8:00 - 16:00
Sunday
Not working
O meni

Emir je Prof. sporta i tjelesnog odgoja i fizioterapeutski tehničar. Kroz djetinjstvo se aktivno bavio sportom/košarkom, a od 18 godine radi kao fizioterapeut u sportskim klubovima:

 ŽRK - Zmaj od Bosne, ŽRK-Jedinstvo, RK Bosna, KK SPARS, juniorska ženska i seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Učesnik je mnogih seminara u oblasti prevencije i rehabilitacije sportskih povreda, kao i kondicione pripreme sportaša. Educiran i certificiran u oblasti: Tui-na chinese massage and acupressure, EasyTape - Kinesiotaping , Mixtape - Taping, Preventiva u sportu i rehabilitacijski trening, EMS (elektro mišićna stimulacija ) / X body trener, Neuromuskularni taping.

Kroz dugogodišnje iskustvo bavio se prevencijom, preoperativnom - postoperativnom rehabilitacijom, kao iunapređenjem fizičkih i psihomotoričkih sposobnosti sportista, rekreativaca i ostalih.

Sprovodi kompjuterske dijagnostičke procedure u analizi posturalnog statusa držanja tijela i termografske IC analize temperature nerava i mekotkivnih struktura kičmenog stuba.

BosniaEnglish