Dobrodošli na stranicu Sporticus Medicinski Centar

Telefon Sarajevo

+387 33 202 502

Telefon Tuzla

+387 35 299 019

Mirjana Lončar

Prof. Sporta i tjelesnog odgoja
ONLINE REZERVACIJA
Mon
6:00 - 18:00
Tue
8:00 - 19:00
Wed
8:00 - 15:00
Thr
7:00 - 15:00
Fri
9:00 - 14:00
Sat - Sun
Not Working
Lunch Brake
12:00 - 12:30
O Meni

Mirjana je Prof. Sporta i tjelesnog odgoja. Kroz obrazovanje zanimala se za oblast korekcije deformiteta tjela kroz pokret. Diplomirala je na temu mjerenje funkcionalne pokretljivosti i korekcije dijagnosticiranog stanja iz predmeta korektivne gimnastike. U djetinjstvu se aktivno bavila sportom/košarkom u košarkaškom klubu " Žepče". 

Pored oblasti rehabilitacije certificirani je LESMILLS instruktor jednog od grupnih fitnes programa - BodyVive. Provodi treninge po individualnom pristupu od korekcije nepravilnog držanja tijela kod djece do otklanjana bolova u leđima kod odraslih. Najveća pobjeda za nju je kad je pacijent obezboljen i kad kroz program rehabilitacije pacijent sam shvati važnost vježbanja.

Educirana i certificirana u oblasti: EMS (elektro mišićna stimulacija ) / X body trener.

Kao prvostupnica sporta i tjelesnog odgoja smatram da je ydravlje je jedno od najvećih bogatstava koje je čovjeku dato. Zdravlje je nešto na čemu bi svaki pojedinac trebao raditi da bi ga sačuvao, a putem tjelesne aktivnosti možemo postići taj cilj jer uvijek je bolje „spriječiti nego liječiti“. Sport i sportske aktivnosti bi trebale promovirati zdrav način života , pa bi jedan od temeljnih zadataka svake tjelesne aktivnosti a tako i treninga trebao upravo biti unapijeđenje zdravlja, ojačavanje najslabijih i najsloženijih točaka tijela odnosno preventivno djelovanje.Prevencija je od velike važnosti kako u samom zdravlju tako i u tjelesnoj aktivnosti bilo da je riječ o rekreativcu ili o profesionalnom sportašu. Tjelesna aktivnost se koristi kao preventiva u očuvanju zdravog života, no nepravilnim upražnjavanjem tjelesne aktivnosti javljaju se ozljede. Iz tog razloga potrebno je raditi i prevenciju u samoj tjelesnoj aktivnosti, kako u rekreativnom tako i u profesionalnom sportu. Loša ili nepostojeća prevencija dovodi do bolnih sindroma poput sindrom bolnog ramena, koja je općenita dijagnoza i koja samo govori da nešto nije uredu s ramenom, da je bolno i ograničeno pokretom. Pri tome može biti riječ o tendinitisu ramena, rupturi tetive rotatorne manšete ili smrznutim ramenom. Kvalitetnom prevencijom putem pravilnog istezanja, jačanja uz dozirano opterećenje može se utjecati na pojavu sindroma bolnog ramena.
BosniaEnglish