Alipašina 49, 71 000, Sarajevo - BiH
Profesionalni tim
SPORTICUS
ISKUSAN PROFESIONALAN TIM
Naš tim čine stručnjaci spremani da u svakom trenutku svojim znanjem, iskustvom, stpljenjem i ljubaznošću brine o Vašem zdravlju!
Buljugić Edin
mr.sci.Spec.fizikalne med. i rehabilitacije

Doktor Edin Buljugić se više od 25 godina uspješno bavi fizikalnom medicinom i rehabilitacijom, kao i sportskom medicinom počevši kao fizioterapeut u sportskim klubovima u Tuzli.

Danas je zvanični ljekar muške rukometne i Davis cup teniske reprezentacije i pridruženi član medicinskog tima košarkaške reprezentacije BiH.

Prevencija i rehabilitacija sportskih povreda su oblasti za koju se usko specijalizirao.
Neki od vrhunskih BH sportaša kao što su Damir Džumhur, Mirza Bašić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Senjamin i Benjamin Burić, Džanan Musa i Adin Vrabac su se liječili u Centru za prevenciju i rehabilitaciju Sporticus, čiji vlasnik i osnivač je dr.Buljugić.

Također, zadnjih desetak godina aktivno radi na prevenciji i rehabilitaciji različitih bolnih stanja kao što su bolni sindrom vrata i donjih leđa, bolni sindrom ramena, prevencija i terapija razvojnih deformiteta, kao što su skolioza, kifoza, ravna stopala i sl.

Pravilan rast i razvoj djece za dr.Buljugića predstavlja posebno polje interesovanja smatrajući da uspješnost razvoja leži u kontrolisanoj fizičkoj ili sportskoj aktivnosti. Stoga je u ovoj oblasti kreator mnogih projekata u BiH. Idejni je tvorac protokola koji koristi Kompjutersku posturalnu analizu, Mobee fit/dinamsku kopjutersku analizu obima pokretljivosti dijelova tijela, Pedobarografiju/kompjutersku analizu statusa oslonca i dinamičkih funkcionalnih testova tzv “B protokola.

Tokom svoje karijere dr.Buljugić je napisao više stručnih radova iz oblasti fizijatrije, medicine sporta i biomehanike, te je koautor knjige Kako spriječiti, kako liječiti osteoporozu, koja je objavljena 2008.godine.
Istovremeno je i suosnivač Udruženja ljekara u sportu BiH pri Evropskom udruženju ljekara sporta (EFSMA).

Magistrirao je iz oblasti Biomehanika vratne kralježnice na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj 2015.godine.

Aktivni je učesnik seminara i radionica u BiH i van nje iz ove oblasti na kojem rado dijeli svoja iskustva i savjete vezane za prevenciju i rehabilitaciju sportskih povreda, probleme kralježnice i za unapređenje psihomotoričkih sposobnosti kod djece i odraslih.

Sportski ljekar

Email: sport.dr.buljugic@gmail.com 

Mob:

Tel: +387 33 202 502

Fizioterapeutski tehničar, Prof.sporta i tijelesnog odgoja
+387 33 202 502

Emir je Prof. sporta i tjelesnog odgoja i fizioterapeutski tehničar. Kroz djetinjstvo se aktivno bavio sportom/košarkom, a od 18 godine radi kao fizioterapeut u sportskim klubovima:

ŽRK – Zmaj od Bosne, ŽRK-Jedinstvo, RK Bosna, KK SPARS, juniorska ženska i seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Učesnik je mnogih seminara u oblasti prevencije i rehabilitacije sportskih povreda, kao i kondicione pripreme sportaša. Educiran i certificiran u oblasti: akupresure, kinesiotape-inga, mixtape-inga, EMS (elektro mišićna stimulacija ) / X body trener.

Kroz dugogodišnje iskustvo bavio se prevencijom, preoperativnom – postoperativnom rehabilitacijom, kao iunapređenjem fizičkih i psihomotoričkih sposobnosti sportista, rekreativaca i ostalih.

Sprovodi kompjuterske dijagnostičke procedure u analizi posturalnog statusa držanja tijela i termografske IC temperature nerava i mekotkivnih struktura kičmenog stuba.

diplomirani fizioterapeut
+387 33 202 502
Azra je rođena 1987. Godine u Velikoj Kladuši. Diplomirala je na fakultetu zdravstvenih studija 2009. godine na smjeru fizioterapija. Certificirana je u oblasitma IASTM (mobilizacije mekih tkiva uz pomoć ERGON-a) i također je završila edukaciju praćenja razvojnih deformiteta djece. Ona je dio Sportikus tima već od početka 2021.

fizioterapeutski tehničar

+387 33 202 502

Aleksandra je rođena u Tuzli 1977 godine. Poreg gimnazijalskog obrazovanja završila je u Sarajevu 2004. Godine i smijer fizioterapije u Srednjoj medicinskoj školi. Početak u radu kao fizioterapeut je 2006. Godine, a zadnjih 8 godina je dio Sportikusovog tima.

Njeno opredjeljenje u fizioterapiji jesu manuelne tenike kroz mobilizaciju mekih tkiva i dijapazon različitih dijagnostičkih slika od upalnih procesa do povreda i trauma. Angažman u timu Sporticusa na sportskim manifestacijama i takmičenjima u tenisu, košarci, terapeutski rad sa fudbalerima i rukometašima je obogatio njeno radno iskustvo sa uvidom u manuelne tehnike dodatno pridonose optimalnom i bržem oporavku od sportskih povreda. Bavi se posebno akupresurom u manuelnom radu i u zadnje vrijeme akupunkturom. Od edukacija je završila shiatsu tradicionalnu manuelnu masažu koja se zasniva na principima protoka energije kroz naše tijelo, fasciju parijetalnu osteopatiju i akupunkturu.

diplomirani fizioterapeut

+387 33 202 502

Nejra je rođena 1999. Godine u Bihaću. Diplomirala je na fakultetu zdravstvenih studija 2021.godine i dobila titulu srebrene značke UNSA. Doseljava u Sarajevo 2017. Godine. Završila je edukaciju IASTM edukaciju, Kinetic flossing i Basic Life Support, a također se bavi estetskim masažama kao što su maderoterapija i anticelulitna manuelna masaža. Ergon IASTM i kinetic flossing edukacije su internacionalno priznate edukacije i verifikovane od strane istoimenih organizacija. Trenutno završava II ciklus studija na fakultetu zdravstvenih studija.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.